Klachtenregeling, AVG en Privacyverklaring

Klachtenregeling

Meer informatie over de wwkgz (wet Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg) vindt u hier. Ik ben lid van de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) en het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT). Mijn sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraars, omdat ik meer vrij wil zijn in mijn keuze van bijscholing en praktijkvoering.

AVG

Per 25 mei geldt de algemene verordering Gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese Privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. Daarvoor hadden de lidstaten nog hun eigen nationale wetten. De AVG komt dus in de plaats van de oude wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). In de AVG staan een aantal verplichte maatregelen waaraan een therapeut moet voldoen omdat deze gegevens vastlegt in cliƫntendossierws.

Hieronder kunt u een pdf bestand van mijn Privacyverklaring lezen, met daarin de door mijn genomen maatregelen. Bij de eerste afspraak voor intake, laat ik u een verklaring tekenen (dit is wettelijk verplicht) dat u akkoord gaat met deze Privacyverklaring, en deze gelezen hebt.

Privacyverklaring Praktijk Vuurland

 

 

 

 

De therapie
De therapeute
Opstellingen
Lorelei Vrouwenfestival
Welkom en contact
Vuurland Kunst
Moeders Genezen
Ervaringen van cliƫnten
Spirituele Regressie